fredag 25 februari 2011

När Livet Plötsligt tar en paus helt oförberätt

Nu har det gått ca 3veckor sedan den ödesdigra dagen!(Lånad bild)


Och jag känner att jag nu kan börja skriva lite mer om det som hände!
Jag har mått sämre efteråt och fått mej en rejäl tanke ställare!


så många tankar har fladdrat igenom mitt huvud och hela tiden är det Mina kära barn o mitt barnbarn som cirkulerar mest..och känslor o minnen ifrån sjukhus dagarna har kommit upp hela tiden,Samtalen ifrån mina barn var jobbigast! alltså att känna deras vanmakt,panik o sorg,,som jag fick trösta o fösöka lugna allra helst Natta eftersom hon var helt utom sej av oro Niclas med såklart men han visar det på ett annat sätt än Natta och jag försökte Förtvilvat trösta Natta!
Dom närmaste 36 timmarna kallades för kritiska(vilket jag INTE visste då)
det kanske var tur det för då hade jag väl spårat ur helt!
Man visste inte vilken väg proppen skulle ta,,skulle den lösas upp eller var det bara en förvarning om DEN STORA PROPPEN som kunde komma!Jag kan sitta vid datan lite längre stunder nu!Däremot tappar o glömmer jag ord så detta inlägg skrivs i etapper eftersom jag måste kolla mina stavfel och vänta tills orden kommer tillbaks!

Det är en del av mina sviter jag fått efter Atacken!vi hade varit in till stan och handlat,,Jag kännde mej stressad efter dagens alla strapatser men försökte varva ner mej nu när allt var gjort!

Jag rökte en cig i bilen (usch på mej Vet att det är Äckligt men ibland blir det så Tyvärr)och skulle slänga ut fimpen när jag fått ner rutan kastade jag den bakåt som jag brukar men det blev nåt fel på min hand och den vinglade liksom till,,så fimpen flög in igen i bilen! PANIK som alltid när det händer! vi var på riks80 och kunde ej tvärstanna så fick vänta tills nästa avfart,,jag kände hur det luktade bränt nånstans ifrån den glödande fimpen men jag kunde inte hitta den!Väl inne på avfartsvägen flög jag ur bilen och började leta,,,den låg o glödde i bak på golvet bakom mitt säte!färden fortsatte,,efter nån kilometer började jag känna mej lite konstig fick lite svårt att andas och kom ett tryck i bröstet(Panikatack) var det första som slog mej,,Men det utvecklades inte så utan helt plötsligt började jag känna små stickningar o domningar i huvet!

U såg att nåt var fel o frågade vad det var,,Jag svarade att jag känner mej lite konstig men att det går väl över! Han pratade lite till med mej och så sa han att det lät som jag sluddrade,,va svara jag de gör jag väl inte,,i samma veva ringde min tel jag svarade efter att jag fumlande fått fram telefonen,,det var Natta ,,Hon sa direkt Mamma va konstig du låter,,va gör jag..Jaa du sluddrar,Näe sa jag det sa u Me,,sen sa u ska vi inte åka in på akuten då,,Näe sa jag ,,,Jooo Mamma svarade natta när hon hörde mej igen!

Jaja vi gör väl det då sa jag efter att jag helt plötsligt Inte hade några tankar i huvudet,,Jag var helt tom Men visste var jag var ialf,,Men kännde att jag inte kunde tänka allt bara var tomt,,Lite läskigt men samtidigt Rätt så skönt!


Jag hann Inte ens bli rädd (Vilket jag är vääldigt förvånad över att jag inte blev)!


Väl inne på akuten och efter samtalet med sköterskan i kassan! fick jag sitta ner i ca en halv minut! Då kom doktorn farandes väldigt snabbt,,Jag reagerade på det och tänkte Oj Jösses så fort man fick komma in då!


Jag fick berätta vad som hänt,,,så sa han Plötsligt också väldigt fort! jag går och skriver en Remiss snabbt för ni måste omedelbart åka in till Gävle sjukhus!

Oj svara jag vad tror du att det kan vara då! Förmodligen en Tia atack OCh det är inget att leka med så du Måste får vård Direkt där inne! JISSES Nu blev jag Rädd! Tia atack har jag hört talas om en svägerska till mej har haft flera stycken och hon brukar få Fruktansvärda kramper,,Ojojoj Inte hetsa upp sej nu utan försök andas o tat lugnt intalade jag mej själv!


Doktorn undrade om vi hade bil och om u kunde köra Direkt,,Jaa svara han!


På vägen in ringde jag Natta först och då började jag gråta hejdlöst Jag fick PANIK kännde hur jag höll på att tuppa av stup i kvarten yrseln kom och svaghetskänsla! Jag nästan halvskrek till sist JAG VILL INTE DET HÄR FAEN OCKSÅ ATT ALLT SKA HOPPA PÅ MEJ!


Jag försökte lugna mej för Nattas Skull och hon försökte lugna mej!

I min andra telefon Ringde u upp mina föräldrar för att förklara vad som hänt!

Jag sa att han inte skulle oroa dom utan vänta tills vi kommit in,,men han var rädd och orolig och sa att näe jag vill ringa dom o berätta nu så dom vet,,


Jag pratade med min pappa och han lät orolig såklart men som Alltid ändå lugnet själv,,han sa var inte rädd och försök ta det lugnt annnars blir det förvärrat,,jag lyssnade och hade både Natta i ena luren som lugnade mej och pappa i den andra!

vi pratade ända tills vi var framme! JAg klev ur medans u parkerade bilen!

som alltid tände jag en cig,,Både Natta o min far nästan halvskrek åt mej Nääääej RÖK INTE! Jomen va fn jag måste ju! skärp dej Mamma sa Natta (hihi) Min Lilla både dotter o Mamma emellan åt!

Jajajaja Jag ska fimpa,,Jaaa Nu sa dom båda i mun på varann! hahha..


väl inne på akuten så var det kö! Jag började må fruktansvärt illa och bad u knacka på för jag såg att dom hade såna där spy påsar inne där!

En sköterska kom direkt och gav mej en sån,,så visade u remissen och jag fick komma in direkt! sen kommer jag inte ihåg första delen av mitt besök!


bara när sköterskorna kom in och började sticka mej o härja

det minns jag + när dom hjälpte mej av med tröjan för att komma åt o sätta fast ekg plattorna, då kom jag på (mitt fåfänga jag) att jag hade min sämsta bh på mej,,sa det också,,då log sköterskorna åt mej o sa Lilla Du vi tittar Inte på sånt vet du! Näe jag vet men man känner det ändå pinsamt! Jo vi vet men du behöver inte känna det så,,du skulle bara veta hur mycket vi får se! Och du tycker att din bh är ful! Vilket den INTE är,,


Men när doktorn kom in kommer jag ihåg! Och han frågade MASSSOR!

Och jag fick åter berätta! Och eftersom jag kännde mej lite flummig så sa jag när han frågade hur det känndes när det var som värst,,

så sa jag Jo jag upplevde det inte som värst utan jag kännde mej härligt full..

då brast den allvarliga Doktor minen ut i ett gapskratt hihi,,Kulit o kunna roa DOKTORN! jAG SA JA DET KANSKE LÅTER KONSTIGT MEN DET VAR FAKTISKT EN SKÖN KÄNSLA OCH JAG BLEV INTE RÄDD ELLER MÅDDE SÄRSKILT DÅLIGT!
Han sa då,,Ja det var ju härligt att höra den versionen,,för det är sällan man hör nåt positivt av att drabbas av en sån atack!

sen fortsatte han undersökning,,det blev Otroliga rörelser jag fick göra,,Dels grimasera,öppna o stänga munnen,blinka,Gäspa,hålla upp händerna sänka händerna,resa mej.gå mm mm mm,,

Sen blev det frågor igen,Och efter att jag klarat ALLA rörelser bra,,så när han frågade mej vad det var för dag???!! Blev jag helt STEL,,Jag visste fasiken INTE vilken dag det var,,jag kollade på u och han tittade oroligt på mej o sa,,Lisa vet du Inte vilken dag det Är? Nääe Jag kommer fasiken inte på det,,Men herregud brast jag ut!!! JAg vet faen Inte vilken dag det är,,Varpå jag började Gråta! skämdes i samma veva över det och sa
Men Gud har jag fått minnes förlust tror du åt doktorn,,Han kollade på mej och sa jaaa det är möjligt men det kan även bli så här när atacken är på tillbaka väg så vi ska inte oroa oss för mycket nu!Jag frågar igen när du är född istället,,och det fixade jag! Då finns det hopp va sa jag! Åter ett leende Ifrån farbror Doktorn hihi..plus att u sa jaa du har ju humöret o humorn i behåll så då finns det Nog hopp!hahaha
Ja det tror jag också sa doktorn då!

sen blev det ytterligare undersökningar och mer frågor! Datum klarade jag inte heller missade med en dag!
Sen blev det till att vänta en stund! Och då Kom NATTA Jag hade sagt åt henne att hon inte behövde ta bussen i kylan o komma men hon var så orolig så hon ville plus att Niclas var hemma med alla djuren och hade också velat komma men då Natta kom så tyckte han det var bra så att en av dom var hos mej,,Mina goa Älskade ungar!
Fortsättning följer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar